11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2021 - Katowice, 19-21 marca 2021
  • EN
  • PL
EN
FacebookYouTubeMail
Sweettargi 2021
Sweettargi 2021
11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Katowice
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2019
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów
 
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2019
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów

Debaty z najlepszymi!

W czasie tegorocznych Sweettargów spotkamy się także przy okazji debat. Już w sobotę o najnowszym trendzie, czyli o pieczywie rzemieślniczym rozmawiać będą:

 

Maciej Mielczarski – Doradca prezesa Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, właściciel rzemieślniczej piekarni w Kutnie.

 

Łukasz Lenard – właściciel i piekarz w małej katowickiej piekarni rzemieślniczej Wolny Chleb oraz miłośnik zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze były jego pasją. Przez lata wypracowywał swoje receptury piekąc w domu chleb dla rodziny, przyjaciół i sąsiadów. W końcu zdecydował się na kolejny krok i otworzył własną małą rzemieślniczą piekarnię, w której realizuje swoją wieloletnią pasję.

http://www.wolnychleb.pl/

 

Michał Molenda-  Szef kuchni, który wiedzę i doświadczenie zdobywał m.in. dwukrotnie w londyńskim oddziale paryskiej Akademii Sztuki Kulinarnej Le Cordon Bleu czy londyńskim hotelu Sovoy. Właściciel małej rodzinnej piekarni Moxo Bakery. hołdującej wartościom takim jak smak, zdrowie i jakość.  Tworzy pieczywo bez dodatków drożdży na naturalnym zakwasie, z najlepszej jakości mąki. Pracuje wyłącznie na naturalnych, wysokiej klasy produktach tj : wiejskim maśle, naturalnym twarogu, świeżych owocach i ziołach. Nigdy nie idzie na skróty.

Moxo Bakery

Debatę poprowadzi Anna Kania – Redaktor naczelna ogólnopolskiego miesięcznika Mistrz Branży, miłośniczka i propagatorka rzemieślniczego chleba od lat współpracująca z sektorem piekarstwa. Wiecznie na tropach pasjonatów pieczywa.

Mistrz Branży

W niedzielę swoją wiedzą i ogromnym doświadczeniem podzieli się z nami Agnieszka Jasińska – uczestniczka programu Masterchef oraz finalistka kulinarnego show Polsatu – Hell’s Kitchen. Agnieszka opowie o wyzwaniach jakie stają przed cukiernikami i sposobach na ich pokonanie. Jako wielka pasjonatka kulinariów i absolwentka międzynarodowych szkoleń i kursów, które dały jej wszechstronną wiedzę z zakresu gastronomii oraz cukiernictwa, przedstawi też najnowsze trendy z branży. Dziś trener kulinarny, który zrewolucjonizuje na lepsze każdą cukiernię – udziela rad zarówno marketingowych jak i produkcyjnych. Miłośniczka sezonowych produktów i smacznej kuchni. Pasjonatka tradycyjnych przepisów, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Fotograf kulinarny współpracujący z magazynami o tematyce kulinarno-podróżniczej.

Kulinarne Nawigacje

„Cukiernik na Instagramie – social media jako nieodłączny składnik tortu i ciasta” – zaproszeni eksperci opowiedzą jak zaistnieć w Internecie, jakich narzędzi do tego potrzeba i jaki jest magiczny składnik, który pozwala odnieść sukces. Spotkanie poprowadzi Natalia Aurora Ignacek, a wiedzą podzielą się:

Iga Sarzyńska mistrzyni lukrowania pierników, dla której estetyka to znak rozpoznawczy. Autorka kultowej książki “Moje cztery pory roku”. Założycielka i projektantka w Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Zdobywczyni wielu nagród i wyróżnień, m.in. Branżowa Osobowość Roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015. Aktualnie – właścicielka butikowego sklepu z piernikami i czekoladą Wzrusza Toruń.

Iga Sarzyńska Facebook

Iga Sarzyńska Instagram

 

 

 

 

 

Angelika Borysiak – właścicielka agencji brand2eat, zajmującej się marketingiem restauracji i branży Horeca. Tworzy koncepcje marketingowe nowych lokali oraz zajmuje się zintegrowaną komunikacją w mediach społecznościowych. Szkoli, regularnie publikuje w prasie branżowej. Prelegentka branżowych konferencji i międzynarodowych targów takich jak Food Show, Gastrosilesia czy Rentowna Restauracja. Prywatnie zapalona podróżniczka zakochana w klimacie i kuchni Azji.

https://www.brand2eat.pl/

 

 

 

 

Kalina Korus

https://www.instagram.com/kafej_chorzowska/

 

Ewa Wajs – Z wykształcenia biotechnolog, od lat zafascynowana cukrem i tym jakie daje możliwości. Prowadzi pracownię cukierniczą Mielone Migdały, w której można podglądać ją przy tworzeniu cukrowych dekoracji. W pracowni prowadzi również indywidualne szkolenia z wypieku  makaroników a także przygotowania i organizacji słodkich stołów.

Mielone Migdały

 

 

 

 

 

 

Natalia Aurora Ignacek

Zastępca redaktor naczelnej magazynu Mistrz Branży, ambasadorka czekolady rzemieślniczej w Polsce, prowadząca profesjonalne degustacje czekolady, konferansjerka i autorka Bloga Czekolady.

Blog Czekolady

Tegoroczne debaty zamknie spotkanie z Janem Woźniakiem – właścicielem marki Beskid Chocolate – produkującej rzemieślniczej czekolady oraz dostarczającej sprzęt i surowce do czekolady. Porozmawiamy oczywiście o wykorzystaniu rzemieślniczej czekolady w wyrobach cukierniczych. Nasz gość może się pochwalić wieloma osiągnięciami: Jako pierwszy w Polsce wprowadził melanger do konszowania ziaren kakao. Absolutny pasjonata, który na co dzień eksperymentuje, produkując czekolady single origin i blendy. Osobiście podróżuje na plantacje kakaowców, dzięki czemu zna proces produkcji od podszewki. Dba o etykę produktu. Zajmuje się również wypalaniem kawy.

Beskid Chocolate

 

 

 

Podobne wiadomości
ZAPROSZENIA NA SWEETTARGI NIE TRACĄ WAŻNOŚCI
10 marca 2020
ZMIANA TERMINU TARGÓW
9 marca 2020
Wyzwania i trendy cukiernictwa!
26 lutego 2020
Salon Czekolady – nowe miejsce na mapie Sweettargów!
14 lutego 2020
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2019
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów

O TARGACH         ZWIEDZAJĄCY         BILETY         KONTAKTY          POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

ORGANIZATOR
proMotion sp. z o.o.
wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000690708, NIP: 5272817522, wysokość kapitału zakładowego: 5000,00 PLN

Adres biura i do korespondencji:
proMotion sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B
40-955 Katowice

Find us on:

FacebookYouTubeMail
MIEJSCE
Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach
© 2017-2019 All right reserved - FairEXPO
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. / This site uses cookies to provide services at the highest level. Further use of the site means that you agree to their use.ZgodaPolityka Prywatności