SweetTARGi 2017 – PROGRAM TARGÓW

 
25 marca 2017 (sobota)

8:00 - 14:00

Eliminacje Mistrzostw Polski Barista 2017 (stoisko 119)

  ∙ 2 stanowiska
  ∙ 10 zawodników
  ∙ 2 grupy sędziowskie
  ∙ 30 minut przerwy dla sędziów między każdym zawodnikiem.

Mistrzostwa Polski Barista i Coffee in Good Spirits 2017

ORGANIZATOR / PATRONAT

SPONSOR TYTULARNY

Specialty Coffee Association Poland
Victoria Arduino

Nuova Simonelli

SPONSORZY

Bean Brothers Brita Golden Fruit
Café Silesia Espresso Syrup

więcej


10:45 - 13:00

Śniadanie Mistrzów (Scena główna SweetTARGi)

Spotkania z udziałem śląskich piekarzy i cukierników:
  ∙ Emilia Kristof (Piekarnia Boguszowice Emilia Kristof Firma Rodzinna)
  ∙ Tadeusz Bączkowicz (Cukiernia Piekarnia Bączkowicz)
  ∙ Krzysztof Wysłucha (Zakład Piekarsko-Cukierniczy Wysłucha)

Gospodarze Śniadania Mistrzów: Renata Martyna i Łukasz Wylenżek


ZOBACZ SYLWETKI GOŚCI


więcej


13:10 - 13:20

INAUGURACJA TARGÓW


13:30 - 16:00

Rekord Polski na najwyższą rzeźbę w czekoladzie plastycznej
(Scena główna SweetTARGi)

PARTNER GŁÓWNY

PARTNER WSPIERAJĄCY

Master Martini
AKO

więcej


14:00 - 15:15

Cukiernicze fuzje, lodziarskie kombinacje i zaskakujące połączenia piekarskie (Scena główna SweetTARGi)

  ∙ Dekorowanie wielkanocnego jaja, czyli masa cukrowa i czekolada w służbie pisanki
    Kinga Jakimowicz (Torcik. Artystyczna Pracownia Cukiernicza), Paweł Górny (100% Czekolady)

  ∙ Całkiem inny burger - Maria Łapa (Restauracja Minibrowar Majer)


ZOBACZ SYLWETKI


więcej


10:00 - 17:00

Strefa Doceń polskie (stoisko nr 140)

Strefa biznesowa, w której prezentowane będą produkty spożywcze nagrodzone certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Doceń polskie


więcej


10:00 - 17:00

Caffee Bar Academy – Śląska Szkoła Baristów (stoisko nr 127)

Combi Co Sp. z o.o. Coffee Bar Academy

więcej


10:30 - 16:00

Strefa Mistrza Branży (stoisko nr 11)

Mistrz Branży

  ∙ Modecor Master Cake: torty obrotowe - Wiesław Kucia, Modecor

  ∙ Lodowe nowinki prosto z Rimini – lody bezglutenowe - Sempre

  ∙ Lody proteinowe o podwójnej zawartości protein i obniżonej o 50% zawartości tłuszczu
    - Comprital Polska

  ∙ Lody rzemieślnicze – sposób na całoroczny biznes - Sempre

  ∙ Nadzienie o smaku orzechowym bez składników alergennych – prezentacja nowego nadzienia
    firmy Kandy


  ∙ Jak przygotować pyszny deser – o sile deserowego wizerunku - Marek Przybyła, Kandy


15:00 - 16:30

I tura eliminacji Mistrzostw Polski Coffee in Good Spirits 2017

  ∙ 2 stanowiska
  ∙ 5 zawodników
  ∙ 2 grupy sędziowskie
  ∙ 30 minut przerwy dla sędziów między każdym zawodnikiem.


17:00

Ogłoszenie wyników eliminacji Mistrzostw Polski Barista


26 marca 2017 (niedziela)

9:00 - 13:00

Finały Mistrzostw Polski Barista 2017

  ∙ 2 stanowiska
  ∙ 6 zawodników
  ∙ 1 grupa sędziowska
  ∙ 45 minut przerwy dla sędziów między każdym zawodnikiem.

Mistrzostwa Polski Barista i Coffee in Good Spirits 2017

ORGANIZATOR / PATRONAT

SPONSOR TYTULARNY

Specialty Coffee Association Poland
Victoria Arduino

Nuova Simonelli

SPONSORZY

Bean Brothers Brita Golden Fruit
Café Silesia Espresso Syrup

więcej


10:45 - 13:00

Śniadanie Mistrzów (Scena główna SweetTARGi)

Spotkania z udziałem śląskich piekarzy i cukierników:
  ∙ Bogdan Smolorz (BioPiekarz)
  ∙ Anna Berezowska (Cremino Bakery)
  ∙ Magdalena i Tomasz Nowakowie (Sweet Home Silesia)

Gospodarze Śniadania Mistrzów: Renata Martyna i Łukasz Wylenżek


ZOBACZ SYLWETKI GOŚCI


więcej


10:00 - 14:00

Spotkanie dla Kobiet Branży

Warsztaty rozwoju osobistego tylko dla Pań*
Prowadząca dr inż. Alina Śmiłowska


PARTNER GŁÓWNY
Goplana i SolidarnośćGoplana i Solidarność


więcej


10:00 - 17:00

Strefa Doceń polskie (stoisko nr 140)

Strefa biznesowa, w której prezentowane będą produkty spożywcze nagrodzone certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Doceń polskie


więcej


10:00 - 17:00

Caffee Bar Academy – Śląska Szkoła Baristów (stoisko nr 127)

Combi Co Sp. z o.o. Coffee Bar Academy

więcej


11:00 - 16:00

Strefa sugarcraftingu (Kinga Jakimowicz i jej Goście) Strefa Mistrza Dekoracji (stoisko nr 11)

  ∙ Kinga Jakimowicz i jej Goście

  ∙ Modecor Master Cake: torty obrotowe – Wiesław Kucia, Modecor


więcej


13:15 - 16:00

Cukiernicze fuzje, lodziarskie kombinacje i zaskakujące połączenia piekarskie (Scena główna targów)

  ∙ Nowoczesny deser lodowy w wykonaniu Mistrzów Polski w Lodziarstwie 2017!
    - Tomasz Szypuła (Lodziarnia pod Orzechem), Łukasz Parzymski (Master Martini)

  ∙ Małe dzieła sztuki – pralinki krok po kroku, Paweł Górny (100% Czekolady)

  ∙ Legalne słodycze, czyli słodkości bez cukru - Dominika Muchalska (Legalne Słodycze)

  ∙ Pokaz kuchni molekularnej - Krzysztof Polok, Wojciech Makselon (Colorfood)


ZOBACZ SYLWETKI


więcej


11:00 - 13:30

Bezpłatna konferencja
„Znakowanie produktów piekarskich i cukierniczych – kwestie problemowe”


14:00 - 16:00

Bezpłatne konsultacje
dotyczące znakowania żywności (Stoisko Doceń Polskie, nr 140)


14:00 - 15:30

II tura eliminacji Mistrzostw Polski Coffee in Good Spirits 2017

  ∙ 2 stanowiska
  ∙ 5 zawodników
  ∙ 2 grupy sędziowskie
  ∙ 30 minut przerwy dla sędziów między każdym zawodnikiem.


16:00

Ogłoszenie wyników Mistrzostw Polski Barista i eliminacji CiGS


27 marca 2017 (poniedziałek)

9:00 - 15:00

Ogólnopolski Konkurs Cukierniczy dla Szkół
„Zdrowo – Smacznie – Artystycznie”

(Scena główna SweetTARGi)


ORGANIZATORZY
SweetTARGiOchotnicze Hufce Pracy


SPONSOR GŁÓWNY

PARTNERZY

Biuro Podróży POLAN TRAVEL
Eco Trade

Debic

ZOBACZ SYLWETKI JURORÓW


więcej


10:00 – 14:30

Finały Mistrzostw Polski Coffee in Good Spirits 2017

  ∙ 2 stanowiska
  ∙ 6 zawodników
  ∙ 1 grupa sędziowska
  ∙ 30 minut przerwy dla sędziów między każdym zawodnikiem.


więcej


10:00 - 13:00

Warsztaty dla Młodego Przedsiębiorcy* (Strefa Mistrza Branży stoisko nr 11)

Warsztaty rozwoju osobistego dla uczniów piekarstwa i cukiernictwa
Prowadząca dr inż. Alina Śmiłowska


PARTNER GŁÓWNY
Goplana i SolidarnośćGoplana i Solidarność


więcej


10:30 - 16:00

Strefa Mistrza Branży

  ∙ Nadzienie o smaku orzechowym bez składników alergennych
    – prezentacja nowego nadzienia firmy Kandy

  ∙ Jak przygotować pyszny deser – o sile deserowego wizerunku, Marek Przybyła, Kandy


10:00 - 17:00

Caffee Bar Academy – Śląska Szkoła Baristów (stoisko nr 127)

Combi Co Sp. z o.o. Coffee Bar Academy

więcej


14:30

Rekord Polski na największą liczbę udekorowanych babeczek wielkanocnych
– z udziałem dzieci i uczniów (obok Sceny głównej SweetTARGi)


więcej


15:00

Ogłoszenie wyników Mistrzostw Polski Coffee in Good Spirits 2017


Mistrzostwa Polski Barista i Coffee in Good Spirits 2017

ORGANIZATOR / PATRONAT

SPONSOR TYTULARNY

Specialty Coffee Association Poland
Victoria Arduino

Nuova Simonelli

SPONSORZY

Bean Brothers Brita Golden Fruit
Café Silesia Espresso Syrup

* liczba miejsc ograniczona, obowiązuje wcześniejsza rezerwacja


ZAPRASZAMY!


Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.  Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
  ul. Bytkowska 1B
  40-955 Katowice