
22 marca, o 12.30 rozpocznie się jedno z najciekawszych spotkań Sweettargów. O wyzwaniach i trendach współczesnego cukiernictwa rozmawiać będą:
Agnieszka Jasińska
Kucharz i trener w gastronomii. Fotograf kulinarny współpracujący z magazynami o tematyce kulinarno – podróżniczej. Absolwentka międzynarodowych kursów kulinarnych. Finalistka Hell`s Kitchen. Miłośniczka sezonowych produktów i smacznej kuchni. Pasjonatka tradycyjnych przepisów, które przygotowuje w nowoczesnym i zaskakującym wydaniu. Jest trenerem kulinarnym, prowadzi warsztaty na terenie całej Polski, na których dzieli się wiedzą z amatorami i profesjonalistami. Przeprowadza „rewolucje” ucząc kucharzy, że słodkie nie musi oznaczać cukru.
Justyna Dragan
Od ponad 4 lat blogerka kulinarna, autorka książki “Nastoletnie Wypiekanie. Pyszne i fit”, która swoimi przepisami dzieli się na blogu www.justynadragan.pl . Na co dzień uczennica technikum na kierunku technik żywienia. Jej pasją jest prowadzenie warsztatów kulinarnych dla dzieci i dorosłych oraz pieczenie słodkości i domowego pieczywa. W jej kuchni często królują wypieki w stylu fit, którymi udowadnia, że zdrowo nie znaczy niesmacznie. Jest ogromnym smakoszem kawy i zdrowych deserów.
Intensywnie poszerza swoją wiedzę w zakresie fotografii kulinarnej, starając się pokazać piękno każdej potrawy.
Jest miłośniczką sportu i wszelkiej aktywności fizycznej. Przez dobre kilka lat trenowała akrobatykę sportową i lekkoatletykę, aktualnie zakochana w siłowni.
Tomasz Korfel
Mistrz cukiernictwa i mistrz piekarstwa, w zawodzie realizuje się od 30 lat. Wielokrotnie uczestniczył w Mistrzostwach Polski Młodych Cukierników, kilkukrotnie wygrywając lub zajmując bardzo wysokie lokaty. Nieustannie pogłębia swoją wiedzę biorąc udział w szkoleniach i warsztatach prowadzonych przez najlepszych cukierników i piekarzy na świecie. Poza słodką pracą, w domu uwielbia gotować.
Michalina Patucha
Założycielka Akademii Liderów Gastronomi, psycholog, trener biznesu, pasjonatka dobrego jedzenia i atmosfery, którą w lokalu tworzą ludzie. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczynała od autorskiego bloga kulinarnego. Od kilku lat współpracuje z restauracjami na Śląsku wspierając w rozwoju i budowaniu długofalowych relacji z Gośćmi. Swoją pracę w obszarach psychologii poświęca przywództwu, roli inspirującego lidera, autentyczności i relacjom.