11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie - Sweettargi 2023 - Katowice, 18-20 marca 2023
  • EN
  • PL
EN
FacebookYouTubeMail
Sweettargi 2023
Sweettargi 2023
11. Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie – Katowice
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2019
        • SweetTARGi 2019
        • Katalog Wystawców 2019
        • Galeria zdjęć 2019
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2022
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów
 
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2019
        • SweetTARGi 2019
        • Katalog Wystawców 2019
        • Galeria zdjęć 2019
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2022
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów

Serena – królowa lodowych deserów – Kandy

Serena – królowa lodowych deserów

 

Aby stworzyć nowy smak lodów nie trzeba wcale skomplikowanych receptur. Wystarczy wymieszać bazę lodową z variegato Serena – nowym produktem od Kandy. Lody waniliowe z nutką orzeźwiającej maliny? Nic prostszego!

 

Variegato to produkt i technika wywodzące się z Włoch. Jego głównym zastosowaniem jest przekładanie oraz dekorowanie lodów w kuwetach. Oprócz urozmaiconego smaku, uzyskuje się także fantastyczny efekt wizualny w postaci kolorowej spirali. Nazwa najnowszego produktu w portfolio Kandy, nie jest jedyną rzeczą nawiązującą do włoskich tradycji lodziarskich. Variegato powstaje na maszynach sprowadzonych z Italii, dedykowanych tego typu produkcji. Zaplecze techniczne w połączeniu z solidnie opracowaną recepturą, pozwoliło stworzyć wyrób, który dzięki konkurencyjnej cenie, sprosta oczekiwaniom wymagających klientów.

 

Serena ma lejącą konsystencję, ale po zamrożeniu gęstnieje. Co ważne: nie zamarza w ujemnych temperaturach. Dzięki łatwemu dozowaniu, dobrze miesza się z lodami. Wystarczy rozprowadzić odpowiednią dawkę variegato w kuwecie, aby smaki się połączyły i powstał wzór przypominający marmur. W ten sposób szybko oraz sprawnie możemy stworzyć nową kompozycję smakową. To jednak nie jedyny sposób na wykorzystanie variegato. Można je także wymieszać z bazą lodową: uzyskamy w ten sposób nie tylko smak, ale i kawałki owoców. Serena sprawdzi się świetnie jako dekoracja na wierzchu kuwety. Z powodzeniem można ją również użyć zamiast polewy czy sosu, do porcji deseru w pucharku lub wafelku.

 

Vaiegato przełamuje klasyczny smak lodów oraz zapewnia im wizualną atrakcyjność. Jest kreatywnym dodatkiem, który wzbogaca charakter deserów lodowych, a co za tym idzie kusi oraz przyciąga wzrok klientów. Od dobrego wrażenia już tylko krok do podjęcia decyzji zakupowej. Serena pasuje nie tylko do klasycznych lodów mlecznych czy owocowych. Będzie również idealna do sorbetów. To nie koniec zastosowań variegato. Można go bowiem użyć w innych produktach cukierniczych i lodziarskich, np. w żelkach, nadzieniach do pralin, semifreddo.

 

Serena dostępna jest w trzech wariantach smakowych: malinowym, brzoskwiniowym i wiśniowym, w opakowaniach po 3 kg (wiadro plastikowe). Wyróżnia się dużą zawartością owoców oraz ich wyczuwalnymi kawałkami. Jedynym użytym zagęstnikiem w składzie jest pektyna.

Podobne wiadomości
Newsgastro.pl – nowy patron medialny
3 marca 2022
Rejestracja dla szkół – zamknięta
1 marca 2022
Goście, Goście na Sweettargach!
23 lutego 2022
19-21.03.2022 – 11. Swettargi
29 września 2021
  • Aktualności
  • O targach
    • O targach
    • Konkursy
    • Zakres tematyczny
    • Imprezy towarzyszące
    • Partnerzy
    • Organizator
    • Miejsce
    • Archiwum
      • Edycja 2019
        • SweetTARGi 2019
        • Katalog Wystawców 2019
        • Galeria zdjęć 2019
      • Edycja 2018
        • SweetTARGi 2018
        • Katalog Wystawców 2018
        • Galeria zdjęć 2018
      • Edycja 2017
        • SweetTARGi 2017
        • Katalog Wystawców 2017
        • Galeria zdjęć 2017
      • Edycja 2016
        • SweetTARGi 2016
        • Katalog Wystawców 2016
        • Galeria zdjęć 2016
      • Edycja 2015
        • SweetTARGi 2015
        • Katalog Wystawców 2015
        • Galeria zdjęć 2015
  • Wystawcy
    • O targach
    • Poradnik Wystawcy
    • Katalog Wystawców 2022
    • Konkursy
    • Opinie Wystawców
    • Materiały zgłoszeniowe
    • Dlaczego warto?
    • Noclegi
  • Zwiedzający
    • Rejestracja szkół i uczelni
    • Warto nas odwiedzić
    • Zakres tematyczny
    • Program targów
    • Termin i godziny otwarcia
    • Miejsce
    • Bilety i rejestracja
    • Plan targów
    • Nowości targowe
  • Media
    • Publikacje
    • Kontakt
  • Galerie
    • Galerie zdjęć
    • Filmy
  • Kontakt
    • Zespół organizacji targów

O TARGACH         ZWIEDZAJĄCY         BILETY         KONTAKTY          POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

ORGANIZATOR
proMotion sp. z o.o.
wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000690708, NIP: 5272817522, wysokość kapitału zakładowego: 5000,00 PLN

Adres biura i do korespondencji:
proMotion sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B
40-955 Katowice

Find us on:

FacebookYouTubeMail
MIEJSCE
Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach
© 2017-2023 FairEXPO
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. / This site uses cookies to provide services at the highest level. Further use of the site means that you agree to their use.ZgodaPolityka Prywatności