Scroll Top

Przewodniczący Jury V Mistrzostw Polski na Pralinę

🔥🍫 SweetTargi 2026 – wielkie emocje i wielkie nazwiska! 🍫🔥

Z ogromną dumą ogłaszamy, że Przewodniczącym Jury V Mistrzostw Polski na Pralinę podczas SweetTargi 2026 będzie Łukasz Anioł – nazwisko, które w świecie czekolady znaczy naprawdę wiele.

👨‍🍳 Szef cukierni, mistrz Polski, reprezentant kraju na światowym finale World Chocolate Masters w Paryżu.
🍫 Twórca autorskiej czekolady Silesia, powstałej w legendarnym laboratorium Or Noir.
🌍 Doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach, luksusowych hotelach i prestiżowych szkołach Europy – od Barcelony, przez Paryż i Londyn, aż po Włochy.
✨ Konsultant, doradca technologiczny, szkoleniowiec na całym świecie i inspiracja dla kolejnych pokoleń cukierników.

To właśnie on będzie przewodził Jury, które wybierze najlepszą pralinę w Polsce! 🇵🇱🍬


👉 Dołącz do nas na SweetTargi 2026 i bądź świadkiem, jak historia polskiej czekolady pisze się na Twoich oczach

Łukasz Anioł
Szef cukierni, miłośnik sztuki i podróży kulinarnych. Mistrz Polski oraz reprezentant kraju na światowym finale World Chocolate Masters w Paryżu. Twórca czekolady Silesia, stworzonej w francuskim laboratorium Or Noir i sygnowanej swoim nazwiskiem. Konsultant i doradca technologiczny w cukiernictwie.

Doświadczenie zdobywał u najlepszych mistrzów w Polsce i za granicą, pracując w renomowanych restauracjach nagrodzonych gwiazdkami Michelin, butikowych cukierniach i luksusowych hotelach. Odbywał staże i szkolenia w czołowych miejscach Europy, m.in. w Chocolate Academy, Espai Sucre w Barcelonie, L’Ecole Valrhona i Bellouet Conseil w Paryżu, Taste Lab w Londynie oraz Selmi TC we Włoszech.

Prowadzi szkolenia na całym świecie, dzieląc się wiedzą i doświadczeniem, inspirując kolejne pokolenia cukierników. Nominowany do Branżowej Osobistości Roku 2019.

Łukasz Anioł
Łukasz Anioł